Το superfood που αποτελεί το υπέρ στην υπερτροφή των παιδιών μας

Kάποιες υπερτροφές, όπως το Μακεδονικό Ταχίνι, που εδώ και έναν αιώνα έχει την ίδια απολαυστική, άριστη και μοναδική γεύση, είναι όλα όσα χρειάζεστε για να βάλετε το υπέρ στην υπερτροφή των παιδιών σας.

Το superfood που αποτελεί το υπέρ στην υπερτροφή των παιδιών μας

Όλες οι μανούλες γνωρίζουμε καλά ότι από τη στιγμή που κρατήσαμε τα παιδιά μας στην αγκαλιά μας μέχρι και σήμερα, τα μεγαλώνουμε προσπαθώντας να τους εμφυσήσουμε τον τρόπο και την αξία μιας ισορροπημένης διατροφής αλλά και ενός υγιεινού τρόπου ζωής, που θα συνεχίσουν να ακολουθούν αργότερα από μόνα τους. Και μπορεί κάποιες φορές να γινόμαστε υπερβολικές, όμως η αλήθεια είναι πως λατρεύουμε να υπερβάλλουμε για τα μικρά μας!

Και κάπως έτσι, το task «θρεπτικό σνακ» είναι το μεγάλο στοίχημα που καλούμαστε να κερδίσουμε στην καθημερινή ρουτίνα των παιδιών μας. Ποια μαμά άλλωστε, δεν έχει ξενυχτήσει νύχτες ολόκληρες, αναζητώντας εκείνη την «υπερτροφή» που μπορεί να έχει κεντρική θέση στη διατροφή του παιδιού της, ξεχωρίζοντας ποιοτικά, γευστικά και θρεπτικά; Όσες μαμάδες μας καταλαβαίνετε, συνεχίστε να διαβάζετε, διότι μόλις βρήκαμε ένα superfood, που θα βάλει τέλος στα ξενύχτια, αφού είναι ταυτόχρονα απολαυστικό, ποιοτικό αλλά και άριστο, θρεπτικά.

Βλέπετε, υπάρχει ένα τρόφιμο που εδώ και έναν αιώνα δίνει την ευκαιρία σε όλη την οικογένεια και δη στα μικρά μας, να κάνουν καθημερινά τις πιο θρεπτικές διατροφικές επιλογές. Ο λόγος για το Μακεδονικό Ταχίνι, που ταιριάζει ιδανικά πάνω στο ψωμί, ως dressing στα περισσότερα γεύματα αλλά και μέσα στις πιο λαχταριστές μπάρες. Πλέον, λοιπόν, κάθε φορά που πέφτει στο τραπέζι η ερώτηση «Τι θέλεις αύριο για το σχολείο;», η απάντηση θα είναι ένα superfood που αποτελεί το υπέρ στην υπερτροφή των παιδιών μας.

Πώς ένα superfood αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της διατροφής των παιδιών μας

Κακά τα ψέματα, δεν είναι πάντα εύκολο να εξηγήσεις σε ένα νήπιο, για ποιον λόγο είναι σημαντικό να επιλέγει μία υπερτροφή, έναντι κάτι άλλου. Παρόλα αυτά, όλες οι μανούλες έχουμε τα «μαγικά» tricks μας που μπορούν να κάνουν το μικρό μας να μάθει πώς θα κάνει θρεπτικές επιλογές όταν έρχεται η ώρα για ένα γρήγορο snack ή κάποιο γεύμα. Και κάπως έτσι, δεν θα καταφεύγει σε λύσεις που δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες του οργανισμού του.

Είτε, λοιπόν, επιλέξετε να προσθέσετε ταχίνι στις αγαπημένες του μπάρες με σοκολάτα ή δοκιμάσετε ένα πρωί να βάλετε στη σχολική του τσάντα ένα τοστ με το αγαπημένο superfood, σας εγγυούμαστε πως το παιδί θα ενθουσιαστεί τόσο πολύ στη σκέψη ότι το περιμένει μία υπερτροφή, που την επόμενη μέρα θα ψάχνει να ανακαλύψει στα ντουλάπια της κουζίνας σας το αγαπημένο του βάζο!

Διότι, μπορεί να μην γνωρίζει πως το Μακεδονικό Ταχίνι είναι 100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας το οποίο ξεδιαλέγεται, πλένεται και ψήνεται προσεκτικά σε φυσική πέτρα, ωστόσο μπορεί και το απολαμβάνει και αυτό είναι αρκετό. Το Μακεδονικό Ταχίνι, άλλωστε, διαθέτει 12 διαφορετικές γεύσεις για να καλύψει τις προτιμήσεις των παιδιών μας. Παράλληλα, έχει πολύτιμες βιταμίνες όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, πρωτεΐνες και ψευδάργυρο, που βοηθούν στη συγκέντρωσή τους στο σχολείο αλλά και στη σωστή ανάπτυξή τους.

Η διατροφή των γονέων καθορίζει μελλοντικά και τη διατροφή του παιδιού

Πέρα από τα mum tricks που θα βοηθήσουν το παιδί μας να ενσωματώσει και να αγαπήσει «υπερβολικά» το Μακεδονικό Ταχίνι, μπορούμε να πούμε ότι αυτό που παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο, είναι και οι δικές μας διατροφικές συνήθειες. Ναι, είναι αλήθεια πως το παιδί, μέσα από τις δικές μας συνήθειες, από αυτά που βλέπει πάνω στο τραπέζι μας ή μέσα στην τσάντα μας, θα μπορέσει να ανακαλύψει εύκολα και γρήγορα τα θρεπτικά στοιχεία, τα οποία είναι απαραίτητα για τον οργανισμό του, ώστε να λειτουργεί σωστά.

Θυμηθείτε και εσείς, όταν ήσασταν μικρές, που πάντα σας κινούσαν την περιέργεια τα βαζάκια με το ταχίνι που υπήρχαν στο τραπέζι όταν οι γονείς σας έφτιαχναν αλμυρούς και γλυκούς συνδυασμούς με αυτό. Μάλλον με τον ίδιο τρόπο περνάει και στα δικά μας παιδιά και τους κινεί την περιέργεια αλλά και την όρεξη.

Και αν αυτό ακούγεται υπερβολικό, ένα είναι σίγουρο: Το Μακεδονικό Ταχίνι είναι το απόλυτο superfood, πλούσιο σε πολύτιμες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, με μοναδική γεύση που αποτελεί το υπέρ στην υπετροφή μας εδώ και 100 χρόνια. Με αυτόν ακριβώς τον τρόπο, περνάει από γενιά σε γενιά και προσφέρει τα θρεπτικά του συστατικά, μεγαλώνοντας τώρα και τα δικά μας παιδιά.

Αν υπάρχει κάτι που θα θέλαμε να κρατήσετε από τα παραπάνω, είναι πως δεν χρειάζεται να αγχώνεστε για το πώς θα καταφέρετε να μεταδώσετε στο παιδί σας τις σωστές διατροφικές συνήθειες, που θα του προσφέρουν τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται ο οργανισμός του. Διότι, κάποιες υπερτροφές, όπως το Μακεδονικό Ταχίνι, που εδώ και έναν αιώνα έχει την ίδια απολαυστική, άριστη και μοναδική γεύση, είναι όλα όσα χρειάζεστε για να βάλετε το υπέρ στην υπερτροφή των παιδιών σας. Μην χάνετε λοιπόν άλλο χρόνο, ρίξτε asap μια ματιά στο ανανεωμένο site του Μακεδονικού Ταχινιού και ενημερωθείτε για τη διαδικασία παραγωγής, τις πλούσιες γεύσεις του αλλά και τις αναρίθμητες συνταγές που μπορείτε να κάνετε με αυτό.

#MakedonikoTahini #EinaiYpertrofi

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved